Brandonderzoek bij uitgebrande hangar op Vliegveld

HILVERSUM – De politie en brandweer zijn een groot onderzoek gestart bij de uitgebrande hangar op Vliegveld Hilversum. Een deel van de hangar ging vannacht in vlammen op.

Het team brandonderzoek van de brandweer Gooi en Vechtstreek is samen met de forensische opsporing brandonderzoek van de politie begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Bij het onderzoek was ook het droneteam van de politie aanwezig om alles vanuit de lucht in de gaten te houden en in kaart te brengenOok een speciale speurhond werd ingezet.

Op het grasveld bij de hangar staan een aantal vliegtuigen welke van de vuurzee gered zijn. Een graafmachine staat klaar om de hangar te slopen, de Loosdrechtse brandweer is aanwezig om smeulende resten te blussen.

Bij de hangar woonde ook een gezin welke tijdig hun woning konden verlaten. Wel raakte het gezin alles kwijt door de brand. Er is inmiddels een inzameling gestart om het gezin uit de brand te helpen, hier is inmiddels al bijna 50.000 euro op binnen gekomen.