Lichte brandwonden bij woningbrand in Huizen

HUIZEN – In een portiekflat aan de Damwand is zaterdagavond een brand ontstaan in een woning. Enkele omwonenden moesten hun woningen tijdig verlaten vanwege rookontwikkeling. 

De bewoner probeerde de brand eigenhandig te blussen maar liep hierbij lichte brandwonden op. De brandweer heeft de brand uiteindelijk geblust en een verbrand matras naar buiten gehaald. Hierna is de woning geventileerd.

De arm van de bewoner is in afwachting van een ambulance gekoeld met water. Het slachtoffer is in de ambulance gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.  Het ging vermoedelijk om een brand in een slaapkamer, over de oorzaak is niks bekend.

Als elke seconde telt
De brandweerlieden werden om 20:26 opgeroepen voor de brand. Enkele seconde later kregen de spuitgasten te horen dat zij toch niet nodig waren. Vervolgens stuurde de meldkamer om 21:28 nog wel een hoogwerker. Om 21:32 werden de spuitgasten alsnog naar het brandadres gestuurd. Wat er precies mis ging op de meldkamer is niet duidelijk.