Vrouw gewond na val op het ijs bij Muiderberg

MUIDERBERG – Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag rond half zes opgeroepen voor een gevallen vrouw op het ijs. De vrouw was ongelukkig terecht gekomen op het ijs van het IJmeer ter hoogte van de Dijkweg in Muiderberg.

Omdat de vrouw over de dijk heen getild moest worden om bij de ambulance te komen werd ook de hulp van de brandweer ingeroepen. Na een geschikte plek gevonden te hebben werd het slachtoffer van het ijs gehaald en over de stijlen en gladde dijk getild.

Het slachtoffer is hierna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De hele dag reden de ambulance af en aan voor diverse valpartijen. Dit zorgde voor extra drukte bij de afdeling spoedeisende hulp. Bij de Tergooi Ziekenhuizen in Blaricum en Hilversum kwamen veel mensen binnen met polsbreuken of letsel aan armen of benen.