Veel rookontwikkeling bij grote brand in Eemnes

EEMNES – De brandweer is vrijdagmiddag uitgerukt voor een uitslaande brand op de Goyergracht Zuid in Eemnes. De brand brak omstreeks half één uit in een bedrijfspand en werd al snel opgeschaald naar ‘grote brand’.

De brandweer kwam met meerdere wagens ter plaatse dit in verband met de waterwinning. Het bluswater moet van een grotere afstand komen. Brandweerlieden uit zowel Gooi en Vechtstreek als de Veiligheidsregio Utrecht kwamen ter plaatse om de brand te bestrijden.

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Even voor twee uur kon het sein brand meester worden gegeven. De schade is aanzienlijk door onder andere een groot gat in het dak. In het bedrijfspand waren meerdere bedrijven gevestigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.