Mogelijk drugslab ontdekt bij brand in Laren

LAREN – Aan de Vredelaan heeft dinsdagmiddag een veranda in brand gestaan. De brand werd even voor drie uur opgemerkt door een voorbijganger welke direct 112 belde.

Op het adres staat een rietgedekete villa, even was er angst dat deze in brand zou staan. Hierom werd er dan ook groot alarm geslagen, en al snel opgeschaald naar middelbrand.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen bleek het te gaan om een veranda met daaronder wat materialen om de tuin te onderhouden welke in brand stond. De brand was al vrij snel onder controle. De schade bleef beperkt tot de veranda.

Drugslab?
Nadat de brand geblust was werd het perceel als PD (plaats delict) aangewezen door de politie. Niet veel later arriveerde er busjes van het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen). Meestal komt de LFO in actie op plekken waar een drugslab ontdekt is en ontmanteld wordt. Of hier spraken van was kon de politie in het belang van het onderzoek geen uitspraken over doen.

De villa stond tot vanmiddag te koop voor een kleine 1.7 miljoen. Inmiddels heeft Funda de advertentie aangepast en is de villa verkocht.