Hulpdiensten druk met ijs incidenten in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Hulpdiensten zijn donderdagmiddag uitgerukt voor twee incidenten op het ijs. Het is topdrukte op de plassen in Loosdrecht al is dit op sommige plekken nog best gevaarlijk.

Rond vier uur moest de brandweer na een melding via de politiehelikopter uitrukken naar de Vuntusplas ter hoogte van de Horndijk voor een vermoedelijk persoon te water. De helicrew had vanuit de lucht wat spullen en een tas bij een wak zien liggen. Duikers van de brandweer Nederhorst den Berg zijn in het wak gedoken maar trof gelukkig niemand aan. In de tas werden ook geen identiteitspapieren aangetroffen.

Bijna gelijktijdig volgde er nog een melding aan de andere zijde van de Horndijk op de Loenderveense Plas. Hier was een ijszeiler door het ijs gezakt. De brandweer van Loosdrecht kreeg hier assistentie van duikers van de brandweer Almere. De man was al snel uit het wak en kon zelfstandig in een nat pak naar huis lopen om een warme douche te nemen.