Feestende jongeren op levensgevaarlijk ijs in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Het was een prachtige dag vol schaatsplezier in Loosdrecht en omgeving. Duizenden mensen gingen zaterdag het ijs op.

Einde van de middag was het ijs echter op diverse plaatsen enorm slecht geworden. Zo ook in de Porseleinhaven in Loosdrecht. Hier ontstond op de kop naar de Loosdrechtse Plassen een enorm wak. Ook rondom de steigers en opstapplaatsen scheurde het ijs.

Grote zorgen waren er om een grote groep jongeren welke een feestje vierde op de pier, na het zien van de politie ging de groep het ijs op om hier verder te feesten. De politie mocht het ijs zelf niet betreden dus ze waanden zich veilig.

Nadat de ijsmeester de jongeren had aangesproken gingen zij al snel van het ijs af om vervolgens op het braakliggende terrein verder te feesten. Hier werd al snel een einde aan gemaakt door de politie, aan de coronaregels hield niemand zich.

Ook probeerde de politie samen met de handhavers mensen van het ijs te krijgen maar dit lukte vrijwel niet. De megafoon op de politieauto was amper te horen. Rond zeven uur vanavond waren er nog steeds mensen op het ijs rondom de wakken bij de Porseleinhaven.

IJsclub De Loosdrechtse Plassen waarschuwt op hun website dat de situatie op meerdere plaatsen levensgevaarlijk is geworden. De opstapplaats Porseleinhaven gaat zondag op slot.