Eerste nieuwe elektrische politiefietsen in de regio

REGIO – Sinds deze week rijden de eerste nieuwe elektrische politiefietsen in onze regio rond. Voor politiewerk is de fiets van grote toegevoegde waarde.

De fiets wordt al langer voor politiewerk ingezet, om ervoor te zorgen dat agenten letterlijk tussen de mensen kunnen zijn. De fiets maakt agenten toegankelijker en beter aanspreekbaar. Met het gebruik van elektrische fietsen wordt de actieradius van de agenten groter en kan de politie snel ter plaatse zijn bij incidenten. Ook de wijkagenten krijgen elektrische fietsen tot hun beschikking.

De nieuwe politiefietsen zijn van het Nederlandse merk Koga en worden in Heereveen gemaakt. De fietsen worden volgens de wensen van de teams geleverd met of zonder politie-striping. Zo kunnen agenten waar gewenst in burger aan het werk of juist duidelijk herkenbaar als politie.

In totaal worden in Nederland dit jaar 1259 nieuwe politiefietsen geleverd.