Scooterrijder onderuit na negeren stopteken

HILVERSUM – Een scooterrijder is zondagmiddag ingereden op een buitengewoon opsporings ambtenaar (BOA). De scooterrijder kwam hierna ten val en raakte gewond.

Het ongeval gebeurde rond kwart voor vijf op de Groest, ter hoogte van het voormalige politiebureau. Een scooterrijder had volgens omstanders even daarvoor al een stopteken van de boa’s genegeerd. Hij reed vervolgens met een noodgang richting het Marktplein. Toen de scooterrijder weer terug kwam in de richting van het politiebureau blokkeerde de boa’s de Groest met hun fietsen.

De scooterrijder wilde de boa’s ontwijken om zo aan een bekeuring te ontkomen maar botste hierbij op de fiets van een van de boa’s en klapte vervolgens op een betonblok, welke als anker diende voor een terrasoverkapping. De klap was zo hevig dat het loodzware betonblok zelfs verschoof.

Omdat de scooterrijder enige tijd buiten bewustzijn was werd er naast een ambulance ook een traumahelikopter opgeroepen. Omdat de jongen weer bijkwam werd deze afgemeld. Hij stapte vervolgens zelf op de brancard waarna hij per ambulance naar het ziekenhuis is vervoerd. De boa kwam met de schrik vrij zijn fiets raakte wel beschadigt.

UPDATE : De gemeente Hilversum is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval. De verhalen over de toedracht van het ongeval lopen uiteen. Een politieonderzoek van de Verkeersongevallenanalyse van de politie ter plaatse is er niet geweest.