Winkels dichtgetimmerd en leeggehaald in Hilversum

HILVERSUM – Diverse winkels in het centrum maar ook daarbuiten zijn vanmiddag dichtgetimmerd of leeggehaald. Reden is de angst dat er vanavond rellen en plunderingen plaats zouden gaan vinden in Hilversum.

Op Social media werden enkele oproepen gedaan tot rellen. Scholen stuurde hierop brieven naar ouders en verzorgers hun kinderen binnen te houden. Gisteren werd er ook al opgeroepen verschillende jongeren reden toen met scooters in de stromende regen door Hilversum. Van rellen was geen spraken.

In het centrum zijn terrassen verwijderd en een aantal winkels dichtgetimmerd of helemaal leeggehaald. Ook op het Media Park zijn maartregelen getroffen zo is de stationsbuis afgesloten en iedereen naar huis gestuurd. Ook enkele winkels aan de Gijsbrecht van Amstelstraat hebben maatregelen genomen.

De Politie was ook vanmiddag al zichtbaar aanwezig in Hilversum.