Vuurwerk en brandbare stoffen bij teststraat in Hilversum

HILVERSUM – De coronateststraat op het Arenapark is vrijdagmorgen afgezet nadat er een verdachte objecten waren aangetroffen.

Om tien voor tien ontdekte een getuige een verdacht objecten bij de GGD teststraat aan het Colosseum. De teststraat werd gesloten en de politie zette de omgeving direct af met politielinten. Mensen die een afspraak hadden bij de teststraat worden doorverwezen naar de teststraat in Huizen.

Na onderzoek van de politie werd de Explosieven Opruimingsdienst opgeroepen om de situatie in te schatten. De situatie leek niet heel ernstig, iedereen liep zonder enige bescherming rond. Uit eindelijk bleek het te gaan om brandbare stoffen welke verbonden waren aan een stuk vuurwerk. Het vuurwerk is elders tot ontploffen gebracht.

De politie wil graag weten wie de spullen daar heeft achter gelaten. De Forensische opsporing heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan. De verwachting is dat de afzetting in de loop van de middag kan worden opgeheven.