Rustige jaarwisseling voor de brandweer

REGIO – De jaarwisseling is voor de brandweer in Gooi en Vechtstreek rustig verlopen.  Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er bij de meldkamer brandweer 44 meldingen binnengekomen, vorige jaarwisseling waren dit er 49. Bijna de helft van de meldingen was voor de brandweer Hilversum welke 21 keer moest uitrukken.

Het ging ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes en brandende containers. Er zijn dit jaar geen meldingen geweest van autobranden, dit was elders in het land wel anders. Geweld tegen hulpverleners heeft zich gelukkig in onze regio niet voorgedaan.

Ondanks het vuurwerkverbod werd er toch veel vuurwerk afgestoken. Er viel dit jaar een vuurwerkslachtoffer in de regio. Dit slachtoffer liep brandwonden in nek en gezicht op en moet een oog missen.

Kleding container in brand bij winkelcentrum Kostmand in Huizen
Ondergrondse container in brand bij winkelcentrum Heigalerij in Hilversum
Hoviusstraat Hilversum

Zie ook
Brand bij peuterspeelzaal in Huizen
Winkelruiten gesneuveld door zwaar vuurwerk
Die aanhoudingen na bedreiging vuurwapen