Rellen blijven uit in centrum van Hilversum

HILVERSUM – Vanavond was er veel volk op de been rondom het Marktplein in Hilversum. Honderden voornamelijk jongeren waren richting het plein gekomen.

De politie is gedurende de hele avond met de jongeren in gesprek geweest. Echte rellen zijn uitgebleven. Er werd vooral veel geschreeuwd en zwaar vuurwerk afgestoken, hierdoor zou een ruit gesneuveld zijn op het Wagenmakersplein. Ook reden er tot even voor negen uur auto’s toeterend rond het Marktplein.

Rond kwart voor negen werd er een noodbevel afgegeven voor het centrum van Hilversum. Op dat moment waren er een paar honderd mensen aanwezig in het centrum. Met dit noodbevel kunnen straten worden afgesloten, plekken worden ontruimd en samenscholingen worden verboden. Wie zo’n bevel negeert, kan aangehouden worden.

De politie heeft samen met de handhavers iedereen verzocht om naar huis te gaan. Daar is gehoor aan gegeven met hier en daar nog een vuurwerkbommetje. Even na negen uur was alles weer rustig in het centrum. Er is niemand aangehouden.