Grote brand monumentale boerderij in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Een grote brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een monumentale boerderij deels verwoest.

De Loosdrechtse brandweer kreeg rond kwart voor drie de melding van een woningbrand. Omdat er nog personen binnen zouden zijn werd er al snel opgeschaald. Ook werden er ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Gelukkig bleken de aanwezige tijdig het pand verlaten te hebben.

Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen al uit het dak. Brandweerlieden hebben een groot deel van de het pand kunnen redden. Ook de speciale rietteams van Blaricum en Laren kwamen ter plaatse. Dit omdat er onder de dakpannen nog riet lag. De brandweer is nog uren bezig met nabluswerkzaamheden

Het betrof een 19e eeuwse hallehuisboerderij gebouwd in 1911. De boerderij is te huur als groepsaccommodatie. Of het pand ten tijde van de brand ook verhuurd werd is niet duidelijk. Het leek er op dat er een feestje gaande was met jongelui. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk.