Demonstratie in Hilversum voortijdig beëindigd

HILVERSUM – De burgemeester van Hilversum heeft vandaag de demonstratie van Nederland in Opstand voortijdig beëindigd.

Vanmorgen in alle vroegte werd het marktplein klaar gemaakt voor de demonstratie. Er werden cirkels gespoten op 1.5 meter afstand van elkaar. Rond twaalf uur kwamen de eerste demonstranten aan op het Marktplein.

Ook de politie stond vanaf dat moment paraat, niet alleen op de grond maar ook met een drone in de lucht. Al vrij snel werd er iemand aangehouden vanwege tekst op zijn kleding.

Er werd de hele middag herhaaldelijk gewaarschuwd over de te houden afstand. Rond half vier veranderde het plein in een dansende menigte. “Onverteerbaar en tegen iedere afspraak in”, aldus de burgemeester. Hierop werd de demonstratie dan ook per direct beëindigd.