Politie druk met verboden demonstratie in Hilversum

HILVERSUM – Een door de gemeente verboden demonstratie ‘Stop de Lockdown’ heeft vandaag voor de nodige inzet van de politie gezorgd. Er werden tien personen aangehouden.

De organisator had laten weten de demonstratie op tijd te hebben aangemeld maar de gemeente ging uit eindelijk niet akkoord. Toch kwamen er rond twee uur demonstranten naar Hilversum. Deze wilde verzamelen aan het Heksenweitje, naast de kinderboerderij in de villawijk Trompenberg. Hier stond de politie klaar op de demonstranten tegen te houden en weg te sturen.

Gelijktijdig waren er ook demonstranten naar het Hilversumse raadhuis getrokken. Hier stond een groep van circa 50 personen in witte pakken met maskers op. Als slaven van de overheid liepen zij een slavenmars voor het raadhuis. Na deze actie vertrokken de meeste mensen naar het Heksenweitje.

Omdat er niemand meer op het Heksenweitje kon komen zou de actie verder gaan op het Oosterspoorplein. Hier verzamelde zich nog een aantal demonstranten welke van de politie de vordering kregen om Hilversum te verlaten. Een aantal gaf hier gehoor aan en vertrok. Ook bleven er nog demonstranten hangen welke na een laatste verzoek de Kleine Drift op vluchtte. Tien personen werden aangehouden op grond van de Wet Openbare Manifestatie.