Politie blust twee in brand gestoken auto’s

HILVERSUM – In de wijk Kerkelanden zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee auto’s in brand gestoken. De politie wist de schade te beperken.

Even voor half vier kwam er een melding binnen van een voertuigbrand aan de Kloosterlaan. Een omwonende zou even daarvoor een knal gehoord hebben en iemand hebben zien wegrennen.

De politie was zeer snel ter plaatse en trof een beginnende brand bij de twee geparkeerde auto’s. Met behulp van brandblussers en emmers water van omwonenden weten de agenten de brand in de kiem te smoren.

De Loosdrechtse brandweer welke ook opgeroepen waren hebben beide voertuigen gecontroleerd. De voertuigen lijken in brand gestoken te zijn bij de parafan, het rooster tussen de voorruit en de motorkap. Beide voertuigen zijn voor forensisch onderzoek afgesleept.