Hilversummer aangehouden voor drugssmokkel

HILVERSUM – Het team drugsbestrijding van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft dinsdagochtend een 32-jarige Hilversummer aangehouden voor drugssmokkel.

De man zou zijn aangehouden in een flatwoning aan de Kapittelweg in de wijk Kerkelanden. Een aanhoudingseenheid deed hier in de vroege morgen een instap. Naast de Hilversummer werd er ook en 40-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Onderzoek
Het rechercheteam was in oktober een onderzoek gestart nadat een 25-jarige man op Schiphol werd onderschept met honderd bolletjes cocaïne in zijn lichaam. Hij stond op het punt uit te reizen naar Letland. Uit onderzoek bleek dat de zogeheten bolletjesslikker weg was gebracht door twee mannen. Verder onderzoek leidde rechercheurs naar de gisteren aangehouden verdachten.


De verdachten zitten vast voor betrokkenheid bij de drugssmokkel. Het team eerstelijns drugsbestrijding is belast met onderzoeken naar aangehouden drugskoeriers, waarbij niet alleen onderzoek wordt gedaan naar de smokkelaar maar ook naar eventuele medeplichtigen en opdrachtgevers.