Gesprongen leidingen meerdere straten blank in Huizen

HUIZEN – Door twee gesprongen waterleiding zijn er woensdag aan het einde van de middag meerdere straten blank komen te staan in Huizen. Aan het Bakboord sprong een leiding en niet veel later sprong er ook een leiding aan de Dekemastate.

Aan de Dekemastate was door de leidingbreuk een flink gat ontstaan, een fietser welke niets vermoedend door de straat kwam ging met fiets en al kopje onder in het gat. Gelukkig konden alerte omstanders de fietser uit het gat trekken.

Terwijl het waterleidingbedrijf aan de Bakboord bezig was werd de brandweer opgeroepen voor de Dekemastate. De brandweerlieden hebben een aantal putten geopend om het water sneller te laten wegstromen. Ook werden enkele zakken zand gevuld en voor deuren van woningen gelegd omdat het water al bijna naar binnen kwam. Een deel van de Duivenvoorde en de Nijenrode werd vanwege de veiligheid afgezet.

Het waterleidingbedrijf heeft het daarna overgenomen en zal in beide straten de leidingen herstellen. Hoelang dit gaat duren kan het bedrijf nog niet zeggen.