Vijf inbrekers aangehouden bij inbraak in Blaricum

BLARICUM – Bij een woning aan het Kooltjespad zijn zondag aan het einde van de middag vijf inbrekers in de boeien geslagen.

De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis, wel kregen zij een melding dat hun alarm af ging. Toen zij op de beveiligingscamera’s keken zagen de bewoners de inbrekers bij hun woning.

Beveiligingsbedrijf Securitas en de politie gingen ter plaatse, Er was een raam ingetikt bij de woning. De politie had inmiddels een voertuig met vlaste kentekenplaten tegengehouden. Daarin zaten vijf mensen. Terwijl de agenten aan de bestuurderskant stonden, ging er een deur aan de andere kant open. Hierop vluchtten een aantal verdachten weg.

Door onder meer de inzet van een politiehelikopter een politiehond en de inzet van burgernet konden alle vijf verdachten later worden aangehouden. Twee inbrekers hadden zich verstopt op het dak van een huis. Een andere verdachte werd door een oplettende getuige gezien bij het bos. De verdachten zijn tussen de 18 en 39 jaar en hebben allemaal geen vast woonadres. In het voertuig werden nog Italiaanse kentekenplaten aangetroffen, het voertuig is in beslag genomen.