50-jarige Huizer aangehouden voor brandstichting

HUIZEN – in het Oude Dorp is woensdagochtend een 50-jarige Huizer aangehouden voor brandstichting. De man had even daarvoor een brandje gesticht aan de Keucheniusstraat.

In de afgelopen maanden zijn er meerdere brandstichtingen geweest in Huizen. In de omgeving van de Tuinstraat en de Keucheniusstraat werden in de vroege ochtend in maart en november bankstellen in brand gestoken. Voor de politie was dit een reden om een onderzoek te starten.

Op basis van binnengekomen informatie, zijn agenten gaan posten in de omgeving. De agenten waren onopvallend aanwezig in de buurt van waar de branden hebben plaats gevonden. Woensdagochtend tijdens deze actie zagen zij een man fietsten die voldeed aan het signalement.

De man stopte rond zes uur bij een portiek van een aantal woningen aan de Keucheniusstraat. Direct daarna ontstond er behoorlijke rookontwikkeling. De brandstichter fietste weg, maar agenten wisten hem op heterdaad aan te houden. Er bleek huisvuil welke naast het portiek stond in brand te zijn gestoken.

Of de man ook in verband gebracht wordt met andere brandstichtingen in Huizen de afgelopen maanden is nog niet duidelijk. De man zit vast, het onderzoek naar de brandstichtingen loopt nog.

15 juli 2020 : Geparkeerde auto verwoest door brand in Huizen 

10 Augustus 2020 : Auto’s gaan in vlammen op in Huizen 

27 September 2020 : Veel rook bij portiekbrand in Huizen 

06 December 2020 : Voertuigbrand in Huizen blijkt winkelwagentje