Grote brand verwoest Bussumse villa

BUSSUM – Een grote brand heeft vanmiddag een villa aan de Amersfoortsestraatweg verwoest. Hulpdiensten werden rond twee uur massaal opgeroepen voor de brand.
Al snel sloegen de vlammen uit het dak. Met man en macht werd geprobeerd de villa te redden.

Rietteams probeerden op het dak de brand uit te krijgen. Dit leek aanvankelijk te lukken, maar het vuur laaide later toch weer op. Omdat het op het dak te gevaarlijk werd kon de brandweer niets anders meer doen dan de villa gecontroleerd laten uitbranden. Niet veel later stortte het dak volledig in.

De brand is vermoedelijk door kortsluiting ontstaan. De bewoners van de villa merkten dat er iets mis was toen de stroom uitviel. Ze konden hun huis op tijd verlaten en zijn opgevangen bij de buren. De brandweer verwacht nog uren bezig te zijn met het nablussen van de brand.