Enorme explosies bij plofkraak in Kerkelanden

HILVERSUM – Afgelopen nacht is bij winkelcentrum Kerkelanden een geldautomaat van de SNS Bank opgeblazen. Veel mensen werden opgeschrikt door twee enorme explosies achter elkaar.

De plofkraak aan de Kapittelweg werd rond half drie in de nacht gepleegd. De schade welke achterbleef is enorm groot. Brokstukken lagen over de hele parkeerplaats verspreid. Een aantal woningen, die zich boven de geldautomaat bevinden, zijn ontruimd. Brandweer en ambulances waren uit voorzorg aanwezig.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatse om achtergebleven explosieven onschadelijk te maken. Er zou rondom de geldautomaat zelfs een 2e reserve lading gevonden zijn. Vermoedelijk hebben de plofkrakers zich enorm vergist in de impact van de explosieven, onduidelijk is of er überhaupt wel geld is buitgemaakt.

Getuigen zouden twee of drie verdachten met bivakmuts op gezien hebben. Na de twee explosies zouden zij per motorscooter zijn gevlucht. Het is niet de eerste keer dat een geldautomaat bij het winkelcentrum doelwit is van een kraak. In 2010 werd er ook al een automaat van de SNS bank opgeblazen. En in 2015 werd er een automaat welke in de Albert Heijn stond met grof geweld gekraakt.

Een overzicht van plofkraken in de regio zie het artikel : Flappentap bedreigd door plofkraken