Dode door koolmonoxidevergiftiging in Laren

LAREN – In een kapperszaak aan de Naarderstaat is maandagavond een onwel persoon aangetroffen. In het pand hing op dat moment een extreem hoge concentratie koolmonoxide.

Ambulancepersoneel welke op de melding af kwamen voor een reanimatie werden bij binnenkomst direct gewaarschuwd door hun koolmonoxide melder. Hierop werd meteen de brandweer opgeroepen om metingen te verrichten. De brandweer constateerde al snel een dodelijke concentratie koolmonoxide.

Het slachtoffer een 41-jarige man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar de man niet veel later kwam te overlijden. Ook een bewoner van de bovenwoning werd met klachten naar het ziekenhuis vervoerd.

Na onderzoek bleek een losse afvoerpijp van de CV-ketel de oorzaak. De technische recherche van de politie heeft direct onderzoek gedaan in de kapperszaak.

Koolmonoxide
Koolmonoxide, ook bekend als CO, staat niet voor niets bekend als de sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. Enkele honderden mensen belanden in het ziekenhuis. In 2012 overleden er in onze regio twee meisjes van 11 en 12 jaar aan de gevolgen van koolmonoxide.