Vrachtwagen rijdt bovenleiding kapot in Bussum

BUSSUM – Een vrachtwagen met uitgeschoven kraan is maandagmorgen tegen de bovenleiding aan de Herenstraat gereden. Het treinverkeer lag hierdoor direct plat.

De vrachtwagen reed met een niet goed ingeschoven kraan even voor tien uur tegen de bovenleiding en trok deze helemaal kapot. Ook sneuvelde één van de spoorbomen. De politie en brandweer werden opgeroepen om de situatie veilig te stellen.

Incidentenbestrijding van ProRail was snel ter plaatse en heeft direct alles ingezet om de bovenleiding zo snel mogelijk te repareren. Passagiers in een gestrande trein moesten een stukje langs het spoor lopen waarna zij verder vervoerd werden met een bus.

De reparatie van de bovenleiding gaat nog de hele dag duren. De NS heeft stopbussen ingezet tussen Hilversum, Hilversum Media Park, Bussum Zuid, Naarden-Bussum en Weesp.