Tieners aangehouden voor overval en straatroof

HILVERSUM – De politie heeft twee jongens van 17 jaar aangehouden die er allebei van verdacht worden in Juli van dit jaar de Albert Heijn supermarkt aan de Gijsbrecht van Amstelstraat te hebben overvallen.

Het duo is tevens aangehouden voor een straatroof op woensdag 9 september. Toen werd er een 16-jarige jongen op het Hilversumse Marktplein, onder bedreiging van een mes, beroofd van zijn telefoon, horloge en schoenen. Eén van de verdachten zou het slachtoffer later nog bedreigd hebben nadat deze zich bij de politie had gemeld.

Rechercheonderzoek leidde woensdag 30 september tot de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Zeist en donderdag 1 oktober tot de aanhouding van een 17-jarige Hilversummer in Amsterdam. De jongens zitten nog vast en worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.