Brand bij IJsclub Nederhorst den Berg snel geblust

NEDERHORST DEN BERG – Aan de Blijklaan heeft vanmiddag korte tijd een brandje gewoed bij IJsclub Nederhorst den Berg. De brand werd rond kwart over vier gemeld door een voorbijganger via de intercom van de naastgelegen brandweerkazerne.

Ondanks dat 112 bellen sneller is in geval van nood en de brandweerkazerne niet 24u bemenst is was de vrijwillige brandweer toch snel ter plaatse. De brandweerlieden konden voorkomen dat de opslag in vlammen op ging. In de opslag staan o.a. de spullen voor Nederhorst on Ice welke dit jaar door de coronavirus niet kan plaatsvinden.

De oorzaak van de brand is een bouwlamp welken tegen de gevel aan stond en vlam heeft gevat. De vrijwilligers van de ijsclub verbouwen momenteel de opslag en weten zeker dat de lamp niet aan en op de plek stond wutaar hij ten tijden van de brand werd aangetroffen. Een afgesloten hek stond ook open.