Aanhouding bij ramkraak kledingwinkel Match in Laren

LAREN – Bij een ramkraak bij een kledingwinkel is in de nacht van donderdag op vrijdag een persoon aangehouden. De politie is nog op zoek naar andere verdachten.

De kraak vond rond kwart over twee plaats bij de exclusieve kledingwinkel Match aan de Brink. Rond het tijdstip reden drie auto’s achter elkaar over de Brink. Eén van die inzittende probeerde vervolgens met een van de auto’s de kledingwinkel binnen te rijden.

De politie was in de buurt en snel ter plaatse. Toen de krakers de politie in de gaten kregen gingen ze ervandoor. De achtervolging werd ingezet. Aan de Hilversumseweg kon het voertuig waarmee de pui van de winkel geramd was tot stilstand worden gebracht. Een 21-jarige verdachte uit Utrecht kon hierbij worden aangehouden. Het voertuig is in beslag genomen.

Een jaar geleden in de zelfde week van oktober ook in de nacht van donderdag op vrijdag was de winkel ook al doelwit van een ramkraak. Toen werden zestig dure winterjassen buitgemaakt door een groep van circa 8 personen. Net als voorgaande jaar liep de winkel ook nu weer enorme schade op. Er werd dit keer niets buit gemaakt.