Honderden kilo’s drugs aangetroffen in Hilversum

HILVERSUM – In een pand aan de Neuweg heeft de politie dinsdag maar liefst 485 kilo aan drugs aangetroffen. Drie mannen zijn daarom aangehouden.

De drugs werd ontdekt, nadat medewerkers van de verkeerspolitie van de Landelijk Eenheid dinsdag omstreeks 10.45 uur zagen hoe een personenauto met hoge snelheid bij een pand aan de Neuweg wegreed. De snelheid lag ver boven de ter plaatse geldende maximum snelheid van 50 km/uur. De agenten besloten de auto een stopteken te geven om een verkeerscontrole te doen.

Tijdens de controle roken de agenten bij de twee inzittenden de bekende hennepgeur. Ook zagen ze dat een van de inzittenden tijdens de controle een bruine plak onder de auto gooide. Dit bleek later een plak hasj van ongeveer honderd gram te zijn. Beide mannen werden hierop aangehouden.

In het verdere onderzoek is een doorzoeking geweest in het pand aan de Neuweg waar de beide verdachten eerder waren weggereden. Daar trof de politie in een opslagkamer een grote hoeveelheid gedroogde henneptoppen en hasj in tassen aan. Na het testen en wegen bleek het in totaal 485 kilo te zijn. Daarnaast werden nog andere zaken als weegapparatuur, sealmachines, afzuigapparatuur en filters aangetroffen.

In het pand werd later nog een derde persoon aangetroffen, dit was de 23-jarige verdachte uit Utrecht. Ook hij werd aangehouden. Naast de drugs en de aangetroffen goederen werden drie auto’s en diverse telefoons in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de drugs.

De verdachten zijn een man uit Made (36) en twee uit Utrecht (23 en 44 jaar). De gemeente Hilversum onderzoekt welke bestuurlijke maatregel opgelegd kan worden aan de eigenaar van het pand.