Brand in rieten kap van Blaricumse villa

BLARICUM – Een uitslaande brand heeft donderdagmiddag een Blaricumse villa deels verwoest. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis.

Rond half vier werd er alarm geslagen door schilders welke bij de rietgedekte villa aan het werk waren. Meerdere blusvoertuigen een hoogwerker en de rietkappenteams spoedde zich naar het brand adres aan de Verbeeklaan.

De brandweer trof een uitslaande brand aan maar wist deze al snel onder controle te krijgen. De brandweerlieden hebben met man en macht gewerkt om te voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Om er voor te zorgen dat het vuur niet alsnog ergens smeulde en weer oplaaide werd een groot deel van het rieten dak geplukt.

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk, Nader onderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze oorzaak is geweest.