Woningen ontruimd bij brand in stomerij Bussum

BUSSUM – In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een brand gewoed bij stomerij Iron Man in Bussum. Bij de brand kwam veel rook vrij.

De brand aan de aan de T.B. Huurmanlaan werd rond kwart voor twee gemeld. Gelijk na aankomst van de eerste hulpdiensten zijn omliggende woningen ontruimd. Om de stomerij binnen te komen moest echter wel het glas van de deur van de stomerij sneuvelen. Hierna had de brandweer de brand al snel geblust.

Om ook zeker van te zijn dat de woningen boven de stomerij leeg waren, heeft de brandweer bij een woning de deur open gebroken, omdat hier niet werd open gedaan. Na onderzoek bleek er niemand in de woning aanwezig te zijn.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners bij te staan bij de afhandeling van de schade.