Vluchtende automobilist kort na crash aangehouden

HILVERSUM – Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na een crash in het centrum van Hilversum.

Rond half één reed een 20-jarige man uit De Bilt met zijn voertuig over de Naarderstraat ter hoogte van het marktterrein. Dit ging met een hoge snelheid waardoor de bestuurder de macht over zijn voertuig verloor. Met een enorme klap botsten het voertuig tegen de gevel van horecagelegenheid Vida. Het voertuig schoot hierna door en kwam tientallen meters verder tot stilstand. Gelukkig raakte er geen omstanders gewond.

De bestuurder sloeg na het ongeval te voet op de vlucht, hij kon als snel elders in het centrum worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt voor het rijden onder invloed, gevaarlijk rijgedrag en het verlaten van een plaats ongeval.

De kentekenplaten van het voertuig zijn na het ongeval verwijderd, de politie heeft na de aanhouding in de omgeving gezocht naar de kentekenplaten maar deze niet aangetroffen. Een berger heeft het voertuig afgesleept dit kostte enige moeite omdat het voertuig afgesloten was en er geen sleutels aanwezig waren.