Scooterhufters laten gewonde fietsster achter na botsing

LOOSDRECHT – Een fietsster is woendagmiddag gewond geraakt door een botsing met een scooter op de rotonde Molenmeent met de Oud Loosdrechtsedijk. Twee scooterrijders gingen er na het ongeluk vandoor.

Het ongeval gebeurde rond half vier. Twee scooterrijders kwamen tegen het verkeer in over het fietspad de rotonde op gereden. Een fietsster welke vanaf de Molenmeent de rotonde op wilde rijden kwam vervolgens in botsing met een van de twee scooters. De fietsster kwam hierdoor lelijk ten val.

De scooterhufters lieten het slachtoffer na de botsing achter en gingen er vandoor in de richting van Hilversum. Meerdere automobilisten die het ongeval hadden zien gebeuren zetten de achtervolging in. Een van de twee scooters kon worden klemgereden, de andere ging zo hard dat deze niet was bij te houden.

De automobilisten verzochten de scooterrijder en zijn bijrijder om uit fatsoen terug te gaan naar het plaats ongeval. De twee gaven een grote mond en zeiden er niks mee te maken te hebben. Een van de automobilisten wist nog net het kenteken van de scooter te fotograferen voordat deze werd afgedekt. Hierna ging de scooterrijder er snel vandoor.

Inmiddels was de politie en een ambulance onderweg naar de fietsster. Brandweerlieden van de naastgelegen brandweerkazerne en enkele omstanders ontfermden zich over het slachtoffer in afwachting van de ambulance. De vrouw is hierna met licht letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft van diverse getuigen een verklaring opgenomen. Twee getuigen meldden zich nadat zij via een oproep in een whatsappgroep een scooter hadden aangetroffen met schade aan de voorzijde. De politie heeft het ongeval in onderzoek.