Inbreker bedreigde bewoners met vuurwapen

HILVERSUM – Bewoners van een woning in Hilversum werden donderdagochtend door een inbreker opgeschrikt welke hen bedreigde met een vuurwapen.

De politie kreeg rond vijf uur in de ochtend een melding van een overval bij een woning aan de Daltonstraat. Daar hadden bewoners een inbreker in hun woning overlopen. De inbreker had even daarvoor een raam aan de voorzijde van de woning geforceerd om binnen te komen. De bewoners hoorden gerommel en gingen naar beneden en troffen de inbreker aan welke hen bedreigde met een vuurwapen.

De inbreker van rond de 25 jaar oud vluchtte daarna in de richting van de Van Musschenbroekstraat, mogelijk in het gezelschap van meerdere personen. De bewoners bleven geschrokken maar gelukkig ongedeerd achter.

De politie startte direct een onderzoek in en om de woning. Met een speurhond heeft de politie in de omgeving gezocht naar de inbreker. In de bosjes aan de Van Musschenbroekstraat werd een grote bloempot uit de woning aangetroffen. De forensische opsporing heeft diverse sporen veiliggesteld.