ANWB fixt traumahelikopter langs snelweg

MUIDEN – Een traumahelikopter welke maandagavond bij de parkeerplaats de Hackelaar in Muiden langs de A1 was gestrand is weer gerepareerd.

Na de landing gisteren bleek er een technische mankement te zijn, hierdoor kon de helikopter niet meer opstijgen. De helikopter werd afgelopen nacht bewaakt totdat er vanmorgen monteurs ter plaatse kwamen.

De monteurs van ANWB Medical Air Assistance slaagde er in de helikopter te repareren, een van de twee startmotoren zou defect zijn geweest. Rond het middaguur kon het gevaarte naar vliegveld Lelystad worden gevlogen voor verder onderhoud.

TE KOOP
Inmiddels zijn er twee nieuwe traumahelikopters en worden de twee oudste helikopters in de vloot, de PH-ELP welke vandaag gerepareerd is en de PH-ULP verkocht. Beide toestellen worden momenteel te koop aangeboden op de site www.blueberryaviation.com.