Woning in Hilversum gesloten na aantreffen wietkwekerij

HILVERSUM – Een woning aan de Jan van Galenstraat is voor de duur van drie maanden gesloten op last van de burgemeester. Aanleiding hiervoor was het aantreffen van een volledig functionerende en bedrijfsmatige wietkwekerij door de brandweer.

Brandmelding met een luchtje

In mei rukte de brandweer uit vanwege een brandmelding. Bij aankomst werd er geen brand aangetroffen, maar stuitte de brandweerlieden op een volledig functionerende wietkwekerij. “De hoeveelheid wietplanten die is aangetroffen in het pand en het feit dat er eerdere oogsten zijn geweest, betekent dat er aantoonbaar vanuit het pand gehandeld is in drugs.

illegale stroomaftap
De elektriciteit voor de kweekinstallatie werd middels een illegale aansluiting voor de elektriciteitsmeter weggenomen. Deze illegale afname is was door zijn constructie brandgevaarlijk. Ook zijn er indicaties van eerdere oogsten.

Een wietkwekerij levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid. Reden voor burgemeester Pieter Broertjes om de woning met ingang van 24 juni voor de duur van drie maanden te sluiten, om zo openbare orde en veiligheid en het leefklimaat in de buurt te herstellen.