Uitgebrande auto vliegt in brand op bergingsvoertuig

BLARICUM – De Blaricumse brandweer moest vannacht in actie komen voor een voertuigbrand. Het uitgebrande voertuig was even daarvoor afgesleept in Hilversum.

Een bestelbus welke in brand vloog in Hilversum werd vannacht door Bergnet afgesleept. De bergingschauffeur kwam er echter bij het verlaten van de snelweg achter dat het voertuig weer in brand was gevlogen.

Bij de carpoolplaats aan de Stichtseweg kwamen de vlammen al metershoog uit het voertuig. De berger wist het brandende voertuig nog snel van zijn bergingsvoertuig te rijden. De Blaricumse brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

Het is niet de eerste keer dat een voertuig weer spontaan begint te branden. Vorige jaar ontsnapte het bergingsbedrijf al aan een brand nadat een motorfiets spontaan in brand vloog. Enkele maanden geleden vloog er ook al een uitgebrande auto in brand op een bergingsvoertuig.