Gevonden explosief uit Hilversumse woning gehaald

HILVERSUM – De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft donderdagmiddag een gevonden explosief weggehaald uit een woning.

De bewoners van een woning aan de Van Linschotenlaan hadden het voorwerp eerder die dag gevonden met een metaaldetector. Bij thuiskomst deelde zij een foto van de vondst op facebook. Als snel kregen zij het advies om de politie in te schakelen.

De politie kwam met een explosievenverkenner ter plaatse. De verkenner heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse laten komen welke het explosief heeft veilig gesteld. Het explosief is hierna op het strand bij het Gooimeer tot ontploffing gebracht.

Hierna is men naar de vindplaats in het bos aan de Lage Vuurscheweg in Hilversum gereden om te zoeken naar eventueel andere achtergebleven explosieven. Naar verluidt was het gevonden voorwerp een explosief uit de Eerste Wereldoorlog.