Fietsster aangereden op beruchte rotonde in Hilversum

HILVERSUM – Een fietsster is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Door het ongeval ontstond er een flinke verkeerschaos in een deel van Hilversum.

Het ongeval vond rond drie uur plaats op de beruchte rotonde Utrechtseweg met de Diependaalselaan. Een automobiliste zag hier een overstekende fietsster over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. Hulpdiensten waaronder ook een traumahelikopter werden naar het ongeval gestuurd.

Gelukkig bleek het letsel mee te vallen en werd de traumahelikopter afgemeld. Het slachtoffer kon met hulp van de ambulancemedewerkers opstaan en naar de brancard lopen. Het slachtoffer is hierna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vanwege onderzoek moest de rotonde lange tijd deels afgesloten blijven. Verkeer moest hierdoor o.a via de Gijsbrecht van Amstelstraat rijden. Voor grote vrachtwagens was dit passen en meten. Bij de rotonde Lapershoek werden hierdoor enkele verkeersborden omver gereden.