Enorme vlammen bij autobrand in Kerkelanden

HILVERSUM – De wijk Kerkelanden is vannacht opgeschrikt door een enorme autobrand. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar een woning.

Aan het Augustinushof heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een enorme autobrand gewoed. Een personenauto en een bestelbus gingen hierbij in vlammen op. De brand werd rond kwart voor één opgemerkt. De Brandweer van Loosdrecht werd direct gealarmeerd.

Ter plaatse troffen de brandweerlieden een enorme vuurzee aan. Een aangrenzende woning dreigde door de enorme vlammen ook in brand te vliegen, de brandweer wist dit te voorkomen. De bewoners waren gelukkig niet thuis. Brandweerlieden hebben de woning gecontroleerd, omdat er wel rook in de woning hing werd deze geventileerd.

De oorzaak van de brand is niet bekend, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. Sinds begin dit jaar is het al onrustig in de Hilversumse wijk.