Auto in brand na stopteken politie

BLARICUM – Op de afrit van de A27 bij Blaricum is vrijdagavond een bestelauto verwoest door brand. Even daarvoor kreeg het voertuig met op het dak een matras nog een stopteken.

Het voertuig vloog rond kwart voor zeven in brand nadat de bestuurder even daarvoor een stopteken kreeg van de politie. Op afrit 35 Blaricum Huizen wezen agenten de bestuurder op het matras welke niet goed vastgebonden op het dak van de auto lag. De bestuurder snoerde het matras op advies extra vast om vervolgens zijn weg te vervolgen.

Bij het starten van de motor kwamen er al vrij snel vlammen onder de motorkap vandaan. In rap tempo stond het voertuig volledig in brand. De brandweer van Eemnes kwam ter plaatse om de brand te blussen. Het voertuig kan als verloren worden beschouwd en is direct door een berger afgesleept.