Wietplantage aangetroffen na woningbrand in Muiden

MUIDEN – In een woning waar maandag brand woedde is een wietplantage aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

De brandweer werd maandag aan het einde van de middag opgeroepen voor een woningbrand aan de Amsterdamsestraatweg in Muiden. Het betrof een kleine brand, tijdens het blussen werd er een wietkwekerij aangetroffen. Er waren geen bewoners in het pand aanwezig.

Dinsdagochtend heeft er een forensische brandonderzoek plaatsgevonden in de woning. De wijkagent sprak op instagram zijn verbazing uit dat er normaal ook kinderen in de woning verbleven. De wietplanten stonden op de zolder en op de eerste verdieping van de woning.

in de middag is de wietplantage door een specialistisch bedrijf geruimd. De woning is hierna verzegeld, niemand mag de woning meer betreden zolang het strafrechtelijke onderzoek loopt. Er zijn na verluid nog geen aanhoudingen verricht.

Gevaar voor brand
Vaak is er bij hennepkwekerijen sprake van diefstal van stroom. Dit levert gevaarlijke situaties op, waarbij een grote kans is op brand. Dit is niet alleen gevaarlijk voor de mensen die in het pand van de hennepkwekerij aanwezig zijn, maar ook voor de direct omwonenden. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is of heeft u overlast van een hennepkwekerij? Bel dan de politie, 0900-8844  of bel met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.