Politie schiet verdachte neer bij begraafplaats

HILVERSUM – Bij begraafplaats Berestein is woensdagmiddag een man door een agent neergeschoten. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Waar de man precies van wordt verdacht, is nog altijd onduidelijk. Ook is niet bekend waarom de agent heeft geschoten. Het incident vond rond tien voor vijf plaats.

Volgens getuige zou de man helemaal door het dollen zijn geweest. Hij zou met zijn voertuig vol gas door een hekwerk bij de begraafplaats zijn gereden. Hierna zou het voertuig zijn vastgelopen bovenop enkele graven.

De man zou hierna te voet verder zijn gegaan, op een grasveld achter de begraafplaats grenzend aan het Corversbos werd de man door de politie neergeschoten. Of de man ook een wapen had is niet duidelijk.

De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie Midden-Nederland een groot onafhankelijk onderzoek gestart naar de toedracht van het incident. Ook word onderzocht of de agent juist heeft gehandeld. Het onderzoek zal de hele nacht duren, de brandweer kwam met een speciale container met verlichting ter plaatse.