Brandstichting bij voormalig formule 1 coureur

BLARICUM – Bij oud-Formule 1-coureur Huub Rothengatter stonden afgelopen nacht twee auto’s in brand. De forensische opsporing heeft vanochtend uitgebreid onderzoek gedaan.

Iets over half vier vannacht kwam er bij de brandweer een melding binnen van een voertuigbrand aan de Meentzoom. De voormalig coureur was op dat moment zelf begonnen met het blussen. De brandweer van Blaricum was snel ter plaatse om het blussen over te nemen. De brandweerlieden wisten te voorkomen dat twee voertuigen helemaal in vlammen op gingen.

De twee voertuigen raakten wel zwaar beschadigd door de brand. Op camerabeelden was te zien hoe even voor de brand een auto de straat in kwam rijden. De bijrijder zou zijn uitgestapt waarna deze iets brandbaars naar een van de auto’s gooide. Een enorme vlammenzee was het gevolg.

De forensische opsporing heeft de hele ochtend onderzoek gedaan. Een achtergebleven tas werd veiliggesteld en een blikje Fanta met hierin vermoedelijk resten van brandbare vloeistof werd voor verder onderzoek meegenomen.

Hubertus Rothengatter is een voormalige Nederlandse autocoureur, die tussen 1984 en 1986 uitkwam in de Formule 1. Later werd Rothengatter ook bekend als manager van Jos Verstappen.