Ravage en gewonden na bizar ongeval in Huizen

HUIZEN –  In het centrum van Huizen zijn donderdagmiddag meerdere personen gewond geraakt bij een bizar ongeval met een auto. Een van de gewonden was de chauffeur zelf.

Hulpdiensten werden rond half vier massaal naar het Oude Raadhuisplein gestuurd voor een ongeval met meerdere gewonden. Een automobilist reed even daarvoor met een enorme snelheid vanaf de Kerkstraat het plein op.

Onderweg werden circa 15 fietsen voor een fietsenwinkel plat gereden. Op het plein ramde de auto een winkelpui van een juwelier waarna het voertuig over de kop sloeg en tot stilstand kwam.

De bestuurder is vermoedelijk onwel geworden. De man was wel aanspreekbaar na het ongeval, hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Ook twee omstanders welke gewond raakten zijn met licht letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Omdat de auto de gevel van een winkelpand heeft geraakt, is ook de afdeling Bouw en Woningtoezicht van Gemeente Huizen ter plaatse.