Politie maakt einde aan protestactie in Hilversum

HILVERSUM – Op verzoek van de politie is donderdagmorgen een protestactie in Hilversum gestaakt. Boze buurtbewoners hadden vanochtend het verkeer op de Johannes Geradtsweg lamgelegd.

Zo’n dertig tot veertig buurtbewoners waren met hun auto in actie gekomen en reden stapvoets rondjes om het plantsoen. Hierdoor ontstonden er al snel lange files tot aan de snelweg. Een groot deel van Hilversum stond muurvast door de actie. Op verzoek van de politie werd de actie gestaakt dit omdat de veiligheid in het geding kwam. 

De buurt is het niet eens met de gemeente welke op het punt staat de kleine spoorbomen volledig te sluiten voor verkeer. De buurtbewoners vrezen dat er hierdoor nog veel meer verkeer via de Johannes Geradtsweg zal gaan rijden. De bewoners wilden met hun actie aantonen dat de straat in no time vast komt te staan, dit doet het doorgaans al elke spits.