Automobiliste vergeet slang te verwijderen na tanken

EEMNES – De brandweer van Eemnes is zondagavond uitgerukt voor een gaslek bij benzinestation Eemakker langs de A27. Een automobiliste had hier de gasslang vergeten los te koppelen na het LPG tanken.

De vrouw dacht dat alleen de bumper van haar auto schade had opgelopen na het wegrijden met de aangekoppelde slang. Ze vroeg om hulp aan een passant om de bumper weer te monteren. Deze hoorde direct een sissend geluid en hij rook gas.

De brandweer heeft het voertuig gelucht en veiliggesteld. Naast de bumper bleek er ook schade te zijn ontstaan aan de gasinstallatie in de auto. Het voertuig kon vanwege deze schade niet meer verder rijden en is door een berger afgesleept. De LPG-pomp bij het tankstation is eveneens kapot en zal worden hersteld.