Alarm bij noodhospitaal voor coronapatiënten

HUIZEN – De brandweer van Huizen kreeg woensdagmiddag een melding van een vreemde lucht in de Nieuwe Kerk. Hier zit momenteel het noodhospitaal voor coronapatiënten.

De brandweer kreeg rond kwart voor vijf de melding om naar de Nieuwe Kerk te gaan aan de Brede Englaan in Huizen. Ter plaatse bleek een koolmonoxidemelder af te gaan. De brandweer moest de kerk (nu noodhospitaal) door om de melder te controleren. Er bleek echter niets aan de hand, vermoedelijk was de melder defect.

Omdat de kerk momenteel als noodhospitaal voor coronapatiënten dienst doet moest bij de brandweer het coronaprotocol gevolgd worden. Waar de brandweerlieden normaal na een melding weer instappen om terug te gaan naar de kazerne vergt dit nu wat meer inspanning.

De normale brandweeruitrusting wordt, als er een verdenking of bevestiging van coronabesmetting is, aangevuld met handschoenen, mondkapjes en een veiligheidsbril. Het gewone bluspak wordt na de uitruk ontsmet en afgespoeld.

De afdeling logistiek en ondersteuning van de brandweer staat vervolgens klaar om de pakken om te ruilen. Ook vullen zij de gebruikte beschermingsmiddelen weer aan. De gebruikte pakken worden in afgesloten kratten naar de kazerne in Hilversum vervoerd. Hier worden de pakken verzameld en opgehaald door een gespecialiseerd bedrijf om te wassen.

Archieffoto van de opbouw van het noodhospitaal in de huizer kerk