Zoekactie naar mogelijk persoon te water in Loosdrecht

LOOSDRECHT – Hulpdiensten hebben maandagmorgen op de Oud-Loosdrechtsedijk intensief gezocht naar een drenkeling die om hulp zou hebben geroepen. De politiehelikopter assisteerde hierbij.

Rond zeven uur zagen verkeersregelaars een vrouw het water in lopen. Zij liep het water in nadat zij iemand om hulp zou hebben horen roepen. De vrouw is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Omdat niet kon worden uitgesloten dat nog iemand zich in het water zou bevinden werd er groot alarm geslagen. De hulpdiensten rukten massaal uit. De brandweer van Loosdrecht kreeg assistentie van de duikers van brandweer Nederhorst den Berg. Vanuit de lucht was er assistentie van een politiehelikopter.

Een traumahelikopter kwam uit voorzorg ter plaatse, deze landde op het landje van boer Piet. Na een lange tijd zoeken werd de zoekactie gestaakt. Er werd niemand meer in het water aangetroffen.