Indrukwekkend afscheid oud-commandant Jaap Ruijter

BLARICUM – Met een indrukwekkende erehaag heeft Brandweer Blaricum vanochtend de laatste eer bewezen aan oud-commandant Jaap Ruijter. Hij overleed zondag op 69-jarige leeftijd.

Ruijter was van 1970 tot 2010 actief bij Brandweer Blaricum, vanaf 1 april 1970 als brandwacht, hoofdbrandwacht, later bevelvoerder, instructeur, commandant en Officier van Dienst. Hij wordt omschreven als een warm en vriendelijk mens, een sociale commandant die oog had voor de mens achter de brandweerman. Hij bleef ook, na zijn actieve dienst, zeer betrokken bij de brandweer. Hij werd in 2008 voor zijn verdiensten onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Blaricummer kreeg een eervol afscheid: voor de kazerne verzamelden vanmorgen brandweermensen zich voor een erehaag. Het was de laatste wens van oud-commandant Ruijter om met een brandweeroldtimer langs de kazerne gereden te worden. Na een indrukwekkende minuut stilte vertrok de stoet verder naar het crematorium in Laren voor het definitieve afscheid. Ook daar verzamelden veel (oud-)brandweermensen zich voor het brengen van de laatste eer.

Tekst: Linda Blok / TekstBlok